europski projekt

Foto - Održan TalentMagnet Urbani hackathon, evo o čemu se radi

Objavljeno: 15.06.2022. 12:45

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković nazočio je "TalentMagnet" Urbanom hackathonu koji se održava u sklopu projekta TalentMagnet (Improved Institutional Capacities and New Level Governance for Talent Attraction and Retention in the Danube Region).

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije (ERDF, IPA, ENI) i u njemu sudjeluju projektni partneri iz 12 europskih zemalja. Jedan od partnera je Razvojna agencija Sjever - DAN. Sudionici na hackathonu su predstavnici Grada Varaždina, Varaždinske županije, Gospodarske škole, Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Studentskog centra, FOI-ja, Tehnološkog parka, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4, tvrtke Mobilisis te učenici srednjih škola i studenti varaždinskih fakulteta. 

- Lokalna zajednica treba razviti alate za zadržavanje mladih, a pogotovo za talentirane mlade ljude mora stvoriti uvjete da bi se mogli ovdje dalje razvijati, a time i doprinijeti svojim talentima razvoju ukupne zajednice, našeg gospodarstva. Zato pozdravljam ovakva događanja i ovaj projekt koji će nam još više ukazati na sve njihove potrebe te ćemo zajedno donijeti neka rješenja koja zatim mi kao jedinica lokalne samouprave možemo implementirati - rekao je Marković.

Iz Razvojne agencije Sjever - DAN, hackathonu je prisustvovao direktor agencije i predsjednik Uprave Željko Bedeković.

- Razvojna agencija Sjever DAN je partner na projektu TalentMagnet čiji je cilj razraditi načine zadržavanja mladih i talentiranih ljudi u gradu Varaždinu. Želimo da mladi daju prijedloge rješavanja gorućih lokalnih izazova i identificiraju moguća rješenja vezana za socijalnu uključivost, mobilnost, klimu, zaštitu okoliša i druge sfere njihova interesa. Vjerujem da ćemo na kraju ovog projekta definirati konkretne mjere kojima ćemo zadržati mlade u Varaždinu i potaknuti doseljavanje - rekao je Bedeković.

Komentari