Održana 14. sjednica Općinskog vijeća općine Vidovec

Objavljeno: 21.03.2015. 14:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Održana je prva ovogodišnja sjednica Općinskog vijeća Općine Vidovec na kojoj je  predstavljen polugodišnji Izvještaj o radu Općinskog načelnika za razdoblje od 01. srpnja do 31. prosinca 2015. godine, Plan aktivnosti i program Projekta „Općina Vidovec-prijatelj djece“  te nekoliko Odluka koje će se početi primjenjivati od ove godine.

Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca propisani su uvjeti i način njihovog držanja, način kontrole njihova razmnožavanja, uvjeti i način držanja ograđenih i vezanih pasa te način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama na području Općine Vidovec. Važno je napomenuti da  u slučaju prijave ili prekršaja, komunalni redar može naplatiti novčanu kaznu na mjestu počinjenja prekršaja, bez prekršajnog naloga, a uz izdavanje potvrde sukladno zakonu i ovoj Odluci.

Na području Općine Vidovec postoji još nekoliko neimenovanih ulica, stoga je Općinsko vijeće prihvatilo odluku da se ulica koja se proteže od kraja Kratke ulice do križanja s Poljskom ulicom u  naselju  Nedeljanec, u dužini od 750 metara, nazove Ulica kralja Tomislava, dok će se  novootvorena ulica  nasuprot skretanja u sportsku-školsku dvoranu u Ulici Vladimira Nazora prema zapadu, u dužini od 325 metara, nazvati Ulica hrvatskih branitelja. 

Također, Općinsko je vijeće prihvatilo prijedlog općinskog načelnika Brune Hranića da se u  proračunu za sljedeću godinu predvidi izrada projektne dokumentacije za uređenje parkirališta i ugibališta kod Osnovne škole Vidovec te da se jedan dio prostora iza nogometnog igrališta Nogometnog kluba Vidovec uredi kao Park hrvatskih branitelja.

Na sjednici se raspravljalo se i o novom cjeniku za javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada na području općine Vidovec prema kojem se utvrđuje fiksna cijena prikupljanja, prijevoza i zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada za domaćinstva na području Općine Vidovec i koja će od sada iznositi 61,50 kuna.

Komentari