Općina Petrijanec

Održana 300. izvedba 'Skupštine' Kerekesh Teatra, načelniku Posavcu uručena zahvalnica

Objavljeno: 12.03.2024. 09:47

Zadnja izmjena: 12.03.2024. 09:52

U sklopu 15. tjedna smijeha Kerekesh teatra, ove je nedjelje u Društvenom domu Petrijanec održana jubilarna 300. izvedba predstave 'Skupština', kao poklon petrijanečkoj publici u povodu Međunarodnog dana žena, a organizirana je zahvaljujući višegodišnjoj suradnji Općine Petrijanec i Kerekesh Teatra.

Bila je to prilika za povratak Kerekeša na istu lokaciju gdje je snimljen i film Marginalci, a Kerekesh Teatar iskoristio ju je da načelniku Općine Željku Posavcu uruči zahvalnicu za 15. godina suradnje i partnerstva u realizaciji najvećeg i najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj, izviejstili su iz pćine Petrijanec.

' Skupština' je kajkavska satirična komedija smještena u selo Črevo, u kojem postoji Seoski odbor koji zasjeda jednom godišnje kako bi donio važne odluke za zajednicu. Predsjednik Dragec, animator kulture Ivek zvan Tarzan, tajnica i blagajnica Đurđa i predstavnik romske nacionalne manjine Trpimir govore o općedruštvenim problemima vezanim uz obnašanje vlasti. U maloj seoskoj sredini kao što je Črevo taj općedruštveni problem poprima elemente satire i komike, kao što se često događa i u samom životu.

Komentari