Domaćin Grad Lepoglava

Održana druga konferencija Savjeta mladih Varaždinske županije - evo o čemu se raspravljalo

Objavljeno: 11.08.2019. 18:06

Zadnja izmjena: 11.08.2019. 18:09

Povodom Međunarodnog dana mladih koji se prema odluci UN-a od 1999., svake godine obilježava 12. kolovoza, Savjet mladih Varaždinske županije organizirao je 2. konferenciju savjeta mladih Varaždinske županije.

Ovoga su puta domaćini bili Grad Lepoglava i Savjet mladih grada Lepoglave. U fokusu Konferencije bila je analiza dosadašnjeg rada Mreže savjeta mladih Varaždinske županije. Analizu je prezentirao predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije, Lovro Lukavečki.

- Iza nas je točno godinu dana aktivnog rada na izgradnji zajedničke platforme u obliku Mreže savjeta mladih Varaždinske županije. Intenzivno smo radili na jačem povezivanju i informiranju lokalnih savjeta mladih, zajedničkoj analizi postojećih problema te zagovaranju interesa mladih prema institucijama i tijelima vlasti. - rekao je Lukavečki.

U ime inicijative Grad Varaždin za Europsku prijestolnicu mladih 2022., Monika Melnjak predstavila je istraživanje o potrebama i problemima mladih, koje je provedeno na području Grada Varaždina i Varaždinske županije. U drugom dijelu konferencije održana je panel rasprava „Kako je kod nas?“ koju je moderirao zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave Hrvoje Kovač.

- Sve više aktivnosti, koje iniciraju kako Savjet mladih Varaždinske županije, tako posredno i lokalni savjeti mladih, uvelike pomaže u boljem pozicioniranju mladih u društvu zbog čega ih se više ne percipira kao problem nego kao dio rješenja. - zaključio je na kraju konferencije zamjenik gradonačelnika, Hrvoje Kovač.

Komentari