u maruševcu

Održana glazbeno-poetska večer "Bezimena" u čast Gustavu Krklecu

Objavljeno: 22.11.2019. 20:01

Zadnja izmjena: 22.11.2019. 20:04

U čast književniku Gustavu Krklecu, i ove je godine u ispunjenoj dvorani zgrade Općine Maruševec održana glazbeno-poetska večer Bezimenoj. Večer su organizirali Udruga prijatelja Maruševca i Općina Maruševec, u suradnji s Ogrankom Matice Hrvatske Varaždin i Udrugom Ritam misli.

Stihovima Gustava Krkleca ali i svojim autorskim te djelima drugih književnika večer je upotpunio velik broj pjesnika. - Današnja večer dokaz je da naši brojni pjesnici i dalje pišu, i da će se i u budućnosti spominjati i krasnosloviti. Osim toga večer je bila prikaz doista širokog spektara bogatstva naše kajkavštine i veseli me da njegujemo domaći govorni jezik - istaknula je tom prilikom predsjednica Udruge prijatelja Maruševca Blanka Glavica Ječmenica.

Svečanosti su nazočili načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša, koji je zahvalio velikom broju pjesnika što su građane Općine Maruševec počastili svojim stihovima, mislima i osjećajima. - Zahvaljujući glazbeno-poetskim večerima ali i Udruzi prijatelja Maruševca Gustav Krklec nikad nije otišao iz Maruševca - naglasio je zamjenik Klapša.

Gustav Krklec preminuo je 1977. godine, a poetsko - glazbena večer "Bezimena" održava se svake godine u njegovu čast, a pokrenuta je povodom 20. godišnjice njegove smrti.

Komentari