Održana izborna godišnja Skupština ZUABA Varaždinske županije

Objavljeno: 15.04.2014. 12:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: eVaraždin.hr

Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije održala je svoju godišnju skupštinu u Županijskoj palači, 14. travnja.

Skupština je ove godine bila i izborna pa je nanovo odabrano i predsjedništvo. Skupštini su prisustvovali i Dubravka Biberdžić, predsjednica Županijske skupštine te Alen Kišić, zamjenik varaždinskog župana. Dožupan Kišić istaknuo je kako mlađe generacije ne smiju zaboraviti žrtvu koju su njihovi preci dali u Narodnooslobodilačkoj borbi, jer na tim temeljima počiva i Hrvatska država.

– U samom Ustavu naše zemlje zapisano je da počiva na antifašizmu i pripadajućim vrijednostima. Da nije bilo naših predaka koji su u rat išli s idealom da dobro može pobijediti zlo, ne bi danas bilo ni nas. Moramo biti zahvalni tim ljudima, a dok će biti vas, bit će i istine o antifašizmu – rekao je dožupan Alen Kišić okupljenim članovima ZUABA.

Na izbornoj skupštini su u predsjedništvo ZUABA izabrani Milivoj Dretar, kao predsjednik, te Marija Varović i Zvonko Gregorinčić kao njegovi zamjenici. Što se tiče plana i programa rada, naglašeno je da se u suradnji s organima lokalne vlasti treba dogovoriti održavanje i zaštita spomeničke baštine, a udruge će i nadalje posvećivati pažnju sudionicima NOB-a, uz posjete bolesnim i nemoćnim članovima, surađivati sa srodnim udrugama i institucijama vlasti Varaždinske županije, gradova i općina te sudjelovati u njihovim aktivnostima.

Više o skupštini ZUABA pročitajte u sljedećem broju Tjednika eVaraždin, koji izlazi 17. travnja.

Komentari