25 godina vzo sveti đurđ

Održana je redovna godišnja sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice općine Sveti Đurđ

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.04.2018. 14:58

Zadnja izmjena: 10.04.2018. 15:00

U petak je održana redovna godišnja sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice općine Sveti Đurđ, u sklopu koje, uz središnje općinsko društvo DVD Sveti Đurđ, djeluju i dobrovoljna vatrogasna društva u Hrženici, Karlovcu Ludbreškom, Komarnici Ludbreškoj, Sesvetama Ludbreškim i Strugi. 

Na području djelovanja Zajednice u 2017. godini zabilježeno je 9 intervencije, odnosno nešto manje od prosječnih 14 intervencija godišnje. I prošla je godina donijela daljnja osposobljavanja u vatrogastvu za vatrogasce s  područja općine, uz najveći broj novo osposobljenih pripadnika mladeži.

Od ostalih događanja u kojima su sudjelovali vatrogasci svih društava ove Zajednice izdvajamo organizaciju međunarodnog obilježavanja Dana vatrogastva odnosno Florijanova u Hrženici, pokaznu vatrogasnu vježbu u sklopu manifestacije „Đurđevo 2017“ te sudjelovanja u brojnim vjerskim i društvenim manifestacijama. Zajednica je u vrhu sjeverozapadne Hrvatske po niz ostvarenja, uključujući organizaciju operativnog natjecanja vatrogasaca, kao i čak 4 tradicionalna pozivna natjecanja na vlastitom području. 

Članove Skupštine prigodnim govorom pozdravio je načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany pohvalivši ostvarenja vatrogastva u svakom pogledu, odnosno istaknuvši kako isto predstavlja oslonac ne samo sigurnosti stanovnika, već i općenito društvenog života na području Općine Sveti Đurđ. Nazočne je pozdravio i član Predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Marko Požgaj, kao i izaslanstvo VZO Martijanec.

U završnom dijelu sjednice najavljena je skora primopredaja 3 novija rabljena kombi vozila za DVD-u Sveti Đurđ, DVD-u Karlovec Ludbreški i DVD-u Sesvete Ludbreške, koja će biti predana na uporabu 22. travnja prigodom manifestacije „Đurđevo 2018“, a nabavljena su pretežito sredstvima iz općinskog proračuna. Samo dva tjedna potom dolazi nova donacija prijatelja vatrogasaca iz Velike Britanije široj regiji, ovog puta u obliku navalnih vozila za DVD Hrženicu i DVD Legrad te brojne ostale opreme za niz DVD-ova s područja Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. 

Komentari