postavlja se meteorološa postaja..

Održana je sjednica Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki - evo novosti iz općine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.04.2018. 08:48

Zadnja izmjena: 13.04.2018. 08:48

Jučer se održala sjednica Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki, a jedan od glavnih točaka bila je postavljanje automatske meteorološke postaje u Bartolovcu. Naime, DHMZ će postaviti postaju, a zahvaljujući njoj Općina će moći koristiti sve meteorološke podatke prikupljene s buduće postaje.

Preduvjeti za njeno postavljanje stvoreni su prihvaćanjem ugovora o dodjeli zemljišta kojeg je na sjednici prihvatilo Općinsko vijeće Trnovca Bartolovečkog. Riječ je o početku suradnje Općine i DHMZ-a.

– DHMZ se obvezuje postaviti postaju, obavljati stručni nadzor u njenom radu te osigurati sve službene podatke dostupne Općini. S druge strane mi smo ovim ugovorom omogućili da DHMZ postavi postaju na zemljištu u vlasništvu Općine – pojasnio je načelnik Općine HNS-ov Zvonko Šamec.

Vijećnici su također donijeli i odluku o dodjeli nagrada, u povodu Dana Općine. Riječ je o nagradama najboljim učenicima osnovnih škola te javnih priznanja, zahvalnica.

Najbolja učenica iz Osnovne škole Trnovec je učenica 8.c razreda Sara Kovačić, a najbolja učenica Osnovne škole Šemovec je Marta Majcen iz 8.b razreda koja je sudjelovala na matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“ kada se uspjela plasirati među 10 posto učenika koji su ostvarili najbolje rezultat na nacionalnoj razini.

Uz Dan Općine zahvalnice će biti uručene poduzetnicima koji surađuju s Općinom i daju doprinos zajednici – Pekara Klas iz Šemovca, Vatro-servis iz Trnovca i Auto – Florijanić iz Trnovca, te za postignute rezultate u sportu Rukometnom klubu Trnovec.

 

Komentari