pročitajte

Održana još jedna sjednica Općinskog vijeća u Trnovcu - evo najbitnijh tema

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.09.2019. 08:09

Zadnja izmjena: 20.09.2019. 08:13

U prvoj polovici ove godine prihodi proračuna Općine Trnovec Batolovečki iznosili su 9.6 mil kuna, a rashodi 6.7 mil kuna te je višak 2.9 mil kuna, navedeno je u polugodišnjem izvještaju o izvršenju proračuna koji je bio na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeća u četvrtak.

Vijećnici su primili i polugodišnje izvješće o radu načelnika u kojem je naveo prijavu dva projekta na natječaje pa je za izvanredno održavanje Branimirove ulice u Trnovcu Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo 312 tisuća kuna, a za energetsku obnovu bivšeg matičnog ureda u Bartolovcu Ministarstvo regionalnog razvoja 263.489,53 kune.

– U prvih šest mjeseci ove godine završen je projekt građenja nerazvrstanih cesta, Ulice Široke ledine i Radničke ulice u Trnovcu. Završeni su radovi na izgradnji niskonaponske mreže u Šemovcu – kazao je Šamec i dodao da su završeni radovi na energetskoj obnovi dječjeg vrtića Zeko u Trnovcu, da su u tijeku radovi na unutarnjem uređenju društvenog doma u naselju Zamlaka, a u Bartolovcu se provode pripreme za projekt aglomeracije.

Kako je naveo načelnik, u travnju se Općina uključila u Program javnih radova prema kojem je odobreno zapošljavanje troje dugotrajno nezaposlenih na vrijeme od šest mjeseci. Zajedno s Crvenim križem i ove godine provodi se projekt „Pomoć u kući“ u sklopu kojeg su zaposlene dvije osobe s područja Općine. 

Općinsko je vijeće dalo suglasnost za ulazak Općine Trnovec Bartolovečki u sastav urbanog područja Grada Varaždina. Ono se ustrojava radi učinkovitijeg planiranja, usklađivanja i provedbe politike regionalnog razvoja te mogućnosti korištenja sredstava namijenjenih za Integrirana teritorijalna ulaganja (ITU) u razdoblju 2021.-2027. godine.

 

Komentari