GRAD IVANEC

Održana konstituirajuća sjednica Zaklade Grada Ivanca

Objavljeno: 04.10.2020. 11:13

Zadnja izmjena: 04.10.2020. 11:14

Pod predsjedanjem privremene ravnateljice mr. sc. Lidije Kozina, u utorak, 29. rujna, u Gradskoj vijećnici održana je prva, konstituirajuća sjednica Zaklade Grada Ivanca. Odazvali su joj se svi članovi – dr. med. Diana Carević, dipl. soc. pedagog Robert Čusek, Mladenka Ravenski i dipl. polit. Ljiljana Risek, a pridružio joj se i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

Marina Držaić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu, koji vodi administrativne poslove za Zakladu, podsjetila je na početku da se bivša Fundacija Pro vitae, koja je godinama skrbila o potrebitima na području grada, ugasila silom zakona, jer Zakon o zakladama više ne predviđa rad fundacija. 

Rad Zaklade novčano pomaže Grad Ivanec, koji je osigurao i njenu osnovnu imovinu – svotu od 50.000 kuna koja je položena na posebni bankovni račun.

Nakon što bude aktiviran žiroračun Zaklade, svi građani i pravne osobe koji žele pomoći njenu humanitarnom radu bit će pozvani da uplate novčani prilog. Službenim konstituiranjem, Zaklada je faktički počela s radom pa će već na sljedećoj sjednici biti razmotreno više zahtjeva građana koji su već uputili zamolbe za pomoć i potporu.

Komentari