tradicionalno u vinici

Održana Međunarodna smotra folklora ''Vinička jesen'

Objavljeno: 01.11.2016. 11:18

Foto: Općina Vinica

Ovogodišnja Međunarodna smotra folklora pod nazivom 'Vinička jesen' okupila je brojne posjetitelje koji su uživali u bogatom programu ove tradicionalne manifestacije.

Dvorana u kojoj se održavala manifestacija ovom je prilikom bila posebno uređena, a sve zahvaljujući srednjoškolcima škole 'Arboretum Opeka' iz Vinice.

Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac je prilikom svog pozdravnog govora proglasio smotru službeno otvorenom i pritom naglasio značajan doprinos ovakvih priredbi koje okupljaju čuvare neprocjenjivog kulturnog i narodnog blaga.

- Naša se Hrvatska doista može ponositi obiljem i raznolikošću narodnih običaja, pjesama i plesova, a maksimalna je obaveza i zadaća svih u „politici“ , a ne samo općina, podržati sve koji  volonterski čine maksimalne napore da otrgnu zaboravu našu domaću riječ i bogatu tradiciju. – rekao je načelnik.

Za sve posjetitelje se našlo i ukusnih domaćih kolača te prava autohtona kapljica, svatko tko je doprinio ostvarenju ove manifestacije uručeno je jedinstveno priznanje.

Na smotri su sudjelovala brojna Kulturno umjetnička društva iz zemlje, ali i Slovenije i Austrije, a čast otvorenja je pripala domaćinima, KUD Vinica s koreografijom 'Lenčika', dok su u nastavku posjetitelje zabavili mladi folkloraši i tamburaši Osnovne škole Vinica.

 

 

 

Komentari