općina cestica

Održana Osnivačka Skupština Turističke zajednice područja Sjever Zagorja

Objavljeno: 22.02.2022. 18:54

Zadnja izmjena: 22.02.2022. 18:54

U Kulturnom centru u Cestici održana je Osnivačka skupština Turističke zajednice područja Sjever Zagorja koja obuhvaća područje šest općina - Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec i Vinica.

Turistička zajednica odradit će suport koji trebaju privatni iznajmljivači i ugostitelji, da se promovira ljepota kraja gostima širom Hrvatske i Europe.  Nakon ishodovane Suglasnosti na Statut TZP Sjever Zagorja od strane Ministarstva turizma i sporta isti je usvojen na Osnivačkoj  Skupštini, potvrđeni su mandati članova Skupštine i predsjednika TZP Sjever Zagorja te je izabrano Turističko vijeće kao i predstavnik u Skupštini Turističke zajednice Varaždinske županije.

TZP Sjever Zagorja Skupštinu čine Predsjednik Zajednice i ukupno 16 članova predstavnika s područja općina grupiranih u 3 skupine
djelatnosti - Ugostiteljski objekti za smještaj, Ostali ugostiteljski objekti i Ostali članovi. Predsjednik Turističke zajednice područja Sjever Zagorja je ujedno i Predsjednik Skupštine i Predsjednik Turističkog vijeća, a odabran je Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica, koji će funkciju obavljati godinu dana nakon čega će funkciju na godinu dana preuzeti sljedeći općinski načelnik po abecednom redu naziva Općine i tako naizmjence.

'Imamo izniman potencijal'

- Ovim udruživanjem ćemo dobiti odličan i raznolik sadržaj čime će gosti moći u našem kraju ostati i sedam dana, pa i više. Vjerujem da će brojni gosti doći na ovo naše područje, ali i da će turistička zajednica osigurati kvalitetnu podršku privatnom sektoru da promoviramo njihovu ponudu - rekao je Korotaj.

Miran Bojanić Morandini rekao je kako je to područje kompatibilno po kulturnim, geografskim, gastronomskim, poljoprivrednim, ali i turističkim kapacitetima te ima izniman turistički potencijal. - Potvrdile su to i kuće u odmor koje su počele nicati posljednjih godina, tako da se to i već sad potvrdilo. I dosad se značajno ulagalo u turizam, ali tu sad se to mora i povećati i dodatno komercijalizirati, tu su brojni dvorci, kurije, klijeti, vinogradi, brojne prirodne ljepote - dodao je.

Komentari