GRAD LEPOGLAVA

Održana prva radna sjednica Gradskog Vijeća Lepoglave

Objavljeno: 03.08.2021. 19:47

Zadnja izmjena: 03.08.2021. 19:50

Nakon konstituirajuće sjednice na kojoj je utvrđen novi saziv Gradskog vijeća Grada Lepoglave, 29. srpnja održana je prva radna sjednica Vijeća.

Izvješće o radu Vatrogasne zajednice prihvaćeno jednoglasno dok su izvješća o radu Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave i Turističko kulturno informativnog centra prihvaćeno većinom glasova.

Jednoglasno su prihvatili Odluku o izradi 4. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Lepoglave čime se želi unaprijediti organizacija, korištenje i namjena prostora te osigurati mjere i smjernice za uređenje i zaštitu prostora usklađene s novim propisima, važećim dokumentima, strateškim opredjeljenjima kao i stanjem na terenu. Jednoglasno su vijećnici prihvatili i prijedlog Odluke o procjeni rizika od velikih nesreća te prijedlog Odluke o raspoređivanju sredstava za redovito financiranje političkih stranaka. 

Na sjednici su jednoglasno prihvaćeni prijedlozi odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u projekte "Vatrogasni dom u Kamenici" i "Izgradnja gradske tržnice". Navedene će projekte, s ciljem osiguranja sredstva za njihovu realizaciju, Grad Lepoglava prijaviti na natječaje koji će se raspisati u okviru mjere 7.4.

Vijećnici su na sjednici informirani o projektu razvoja infrastrukture širokopojasnog interneta čija bi  realizacija, što se Grada Lepoglave tiče, mogla krenuti već iduće godine.

Na dnevnom redu sjednice bilo je i Izvješće o radu gradonačelnika za prvih šest mjeseci 2021. godine. - U prvoj polovici godine održani su lokalni izbori nakon kojih nastavljam obnašati gradonačelničku dužnost u svom petom mandatu. U prvoj polovici ove godine, unatoč poteškoćama izazvanima pandemijom virusa COVID-19, realizirali smo sve planirane projekte i programe, a raspisali smo u tom periodu i natječaje vrijedne više od šest milijuna kuna. Uz razvoj komunalnog, društvenog i gospodarskog segmenta u velikoj sam se mjeri u tom periodu bavio i demografskom politikom, istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić čije su Izvješće o radu nazočni vijećnici jednoglasno prihvatili.

Komentari