u županijskoj palači

Župan Čačić jednoglasno izabran za predsjednika Saveza Alpe – Jadran u novom dvogodišnjem mandatu

Objavljeno: 21.11.2019. 10:44

Zadnja izmjena: 21.11.2019. 13:11

U Županijskoj palači danas je održana redovna sjednica Vijeća Saveza Alpe-Jadran koje se inače sastaje svake dvije godine. 

Na sjednici su bila podnesena izvješća o dosadašnjem radu, odlučivalo se o proračunu za sljedeće dvije godine a birao se i novi predsjedatelj Vijeća Alpe-Jadran. Ulogu predsjedatelja posljednje je dvije godine vršio župan Radimir Čačić koji je izabran na redovnoj sjednici u Klagenfurtu 2017. godine, i to kao prvi hrvatski župan, a danas je jednoglasno je izabran za predsjednika Saveza u novom dvogodišnjem mandatu, od 2020. do 2021.

Tom je prilikom župan Čačić istaknuo kako će ove godine države okupljene u Savez krenuti u snažnije zajedničke projekte - Organizacija djeluje već 41 godinu na području Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Važno je istaknuti da postoji jedna odluka da se ide u snažnije zajedničke projekte, ne samo na formiranje buđeta za male projekte. U tom će smislu biti i rasprava o povećanju budžeta. Očekujemo proširenje zajednice, postoji interes Vojvodine. Današnje vijeće je ujedno i izborno. Meni je čast da postoji neka vrsta konsenusa jer ja sam jedini kandidat za produženje mandata. Nadam se da će to biti još dvije godine s obzirom da konkurencija nije pretjerano snažna - rekao je župan.

 

Komentari