U subotu je Dobrovoljno vatrogasno društvo Družbinec održalo je 69. redovnu sjednicu Skupštine. Između mnogobrojnih aktivnosti u 2019. valjda istaknuti odlične rezultate natjecateljskih ekipa koje drže visoki nivo uvježbanosti četvrtu godinu zaredom.

Također, događaj koji je obilježio proteklu godinu bila je nadogradnja i adaptacija vatrogasnog doma, koji je svečano otvoren u lipnju. Podneseni su i plan rada koji je predstavio zapovjednik David Dombaj te financijski plan za 2020. godinu. Planovi su, kao i izvješća, prihvaćeni jednoglasno.

Podijeljena su brojna priznanja i odlikovanja pa su tako spomenicu za 40 godina rada u vatrogastvu dobili Zvonko Žnidarić i Darko Žnidarić, za 30 godina Ivica Požgajec i Vladimir Plantak, za 10 godina Josip Bogadi i Goran Četrtek a spomenicu vatrogasni veteran primio je Ivan Leskovar. Članovi muške i ženske natjecateljske desetine, koji posljednjih godina osvajaju prva mjesta na Međuopćinskom ali i drugim natjecanjima, primili su brončane plamenice odnosno brončane medalje.

Na samom kraju sjednice, prisutnima su se obratili načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec te predsjednik Općinskog vijeća Martin Evačić, koji su izrazili zadovoljstvo radom ovog društva, količinom aktivnosti i natjecateljskim rezultatima što su sve pokazatelji da je ovo društvo zaslužilo novi, obnovljeni prostor. U ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije čestitku je uputio Marijan Videc, a u ime VZO Petrijanec rad članova društva pohvalila je predsjednica Nataša Šincek.

Komentari

27.02.2020. 09:21h Zadnja izmjena: 27.02.2020. 09:30