u organizaciji savjeta mladih

Održana simulacija sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.11.2019. 13:33

Zadnja izmjena: 14.11.2019. 13:45

Savjet mladih Varaždinske županije je danas, povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca, organizirao radionicu „Simulacija sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije“.

Radionica je nastavak provođenja programa Savjeta mladih, koji je prihvatila Županijska skupština, u segmentu formalnog i neformalnog obrazovanja. Na početku radionice sve prisutne učenike srednjih škola pozdravio je zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin koji je pohvalio brojne aktivnosti Savjeta mladih te zainteresiranost srednjoškolaca za ovakve teme.

Cijeli projekt je predviđen u dva modula. U prvom modulu, koji je održan prošlog četvrtka, učenici su imali prilike steći znanja o djelokrugu Varaždinske županije, Županijske skupštine i klubova vijećnika kroz predavanja i radionice pod vodstvom Hrvoja Seleca. Prvi modul je bio priprema za drugi modul, koji se održao danas, a u sklopu kojeg je održana simulacija aktualnog sata Županijske skupštine. Učenici su kroz pitanja upućena zamjeniku župana Robertu Vugrinu otvorili brojne teme, poput željezničke pruge Varaždin-Zagreb, manjka vatrogasaca i policajaca, prava nacionalnih manjina, sufinanciranja prijevoznih karata, problematike zadržavanja medicinskog osoblja, ali i pitanja vezana uz rješavanje problema otpada u Varaždinskoj županiji.

Sjednicu je vodio predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije Lovro Lukavečki koji je istaknuo kako je današnja simulacija samo nastavak rada Savjeta mladih u tom području.

-Cijeli ovaj proces zamišljen je s ciljem razvijanja kompetencija, znanja i vještina važnih za odgovorno i aktivno sudjelovanje u demokratskom društvu. Ova radionica samo je nastavak rada Savjeta mladih u tom području te kroz nju omogućavamo mladima razumijevanje procesa što je preduvjet aktivnog građanstva na lokalnoj razini – rekao je Lukavečki

Komentari