oprezno u prometu

Domaća policija iznenađena nepažnjom roditelja - djeca niti su vezana, niti u sjedalicama

Objavljeno: 21.09.2016. 12:38

Zadnja izmjena: 21.09.2016. 14:09

Foto: Petra Mlinarić

Zbog velike nepažnje roditelja koji svoju djecu ne vežu, pa čak nisu ni u sjedalicama PU Varaždinska je provedenom akcijom "Anđeli u prometu" ostala neugodno iznenađena. Akcija se provodila od jutra u svim zonama dječjih vrtića. Kako bi im prvi susret s policijom ipak ostao u lijepom sjećanju, svu djecu su darivali voćem i slatkišima. 

Također se od jutra pa tokom čitavog dana odvija nadzor brzine, a u večernjim satima će se provoditi i akcija "alkohol". 

Navedene akcije provodi PU Varaždinska s ciljem smanjivanja prometnih nesreća - rečeno je na održanoj sjednici Savjeta za sigurnost na cestama na kojoj je bilo predstavljeno izvješće o stanju u prometu za razdoblje od siječnja do rujna 2016. godine. Sjednica je ujedno održana i na prvi "Europski dan bez poginulih u prometu". 

U svrhu poduzetih mjera vezano uz sigurnost na cestama, u planu je dovršavanje kompletnog osvjetljavanja pješačkih prijelaza, postavljanje radara za mjerenje brzine u Novom Marofu, sanacija opasnih prometnica po županiji, postavljanje uzdignutih ploha kod svih osnovnih škola te nove mjere za smirivanje prometa. 

 

Voditelj odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU Varaždinske Danijel Posavec je otvorio sjednicu s osvrtom na strašnu pometnu nesreću koja se dogodila početkom mjeseca na Varaždin Bregu. Posebno je istaknuo kako je to najgora nesreća na području Varaždinske županije u posljednih 20 godina, te se s njome broj poginulih popeo na 6 osoba koje su izgubile život u prometnim nesrećama ovom periodu.

U periodu izvješća na području Varaždinske županije se dogodilo 807 prometnih nesreća što je 8 posto više nego lani u ovom periodu, no isto tako je 16 posto manje teško ozlijeđenih nego lani. Također navodi kako su najčešći razlozi prometnih nesreća nepropisna prometna brzina i vožnja pod utjecajem alkohola.

Sjednici je također prisustvovao i zamjenik župana varaždinske županije Alan Košić, Stjepan Marković iz Poslovne jedinice Varaždin - Hrvatskih cesta, Branko Osonjački predsjednik Savjeta za sigurnost na cestama, predstavnici gradova Varaždinske županije i drugi članovi savjeta i županije.

Komentari