Kod planinarske kuće

Održana sjednica skupštine Hrvatskog planinarskog društva ''Oštrc'' Zlatar

Objavljeno: 06.09.2021. 19:05

Zadnja izmjena: 06.09.2021. 20:02

Kod planinarske kuće na Majeru, ispred svojeg objekta, planinarsko društvo "OŠTRC" iz Zlatara održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu.

Tom je prigodom predsjednik društva Ivica Hanžek naglasio je da su u prošloj 2020. godini, zbog COVID-19, odgođena većina planiranih planinarskih pohoda diljem Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije i Turske, te su odgođena događanja, sjednice i ostale aktivnosti. No bez obzira na te okolnosti prohodan je planinarski put „Po starim gradovima
Ivanščice“, koji je postao tradicionalan i upisan je u kalendar Hrvatskog planinarskog saveza, te Stahinjščica, Kalnik, Ravna Gora, Sjeverni, Srednji i Južni Velebit, Gorski Kotar (Risnjak i Snježnik), Biovkovo, Dinara, a početkom 2020. godine jedan je član društva sudjelovao na ekspediciji Kilimanjaro. U ovoj su godini planinarilo po Gorskom Kotaru, Kalniku, Po starim gradovima Ivanščice, organiziran je noćni uspon na Ivanščicu, te se hodočastilo u Mariju Bistricu.

Organizirani su planinarski pohodi na najviše vrhove masiva: Karavanki - Stol, Kamniško Savinjskih Alpi - Grintovec, Julijskih Alpi – Triglav, te najviši vrh Švicarske – Monte Rosa,Dufourspitze 4634 m. U Sloveniji je osvojen vrh Jalovec i prohodana su Triglavska jezera.

Članovi su u ovoj godini bili aktivni i u radnim akcijama; na livadi Majer postavljeno je dječje igralište sa ljuljačkom i toboganom, raščišćeno žbunje i grmlje neposredno uz Planinarski dom, te su posađene trešnje i lipe u sklopu akcije „Zasadi stablo, ne budi panj. U planinarskoj kući na Majeru obnoviti će se sanitarne prostorije.  Nakon radnog dijela skupštine, tridesetak je planinara nastavilo druženje uz odličan gulaš domara Drageca.

Komentari