općina trnovec bartolovečki

Održana skupština Agro udruge iz Trnovca Bartolovečkog

Objavljeno: 17.10.2021. 09:50

Zadnja izmjena: 17.10.2021. 09:50

Jedna od najbrojnijih udruga na području općine Trnovec Bartolovečki je Agro udruga koja djeluje od 2012. godine, a njezinih se više od 220 članova bavi prvenstveno zemljoradnjom te očuvanjem okoliša.

Članovi Agro udruge Općine Trnovec Bartolovečki u subotu su održali svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj je, između ostalog, bilo riječi o njihovom radu u proteklih godinu dana te je naglašeno da su bili vrlo aktivni u prikupljanju humanitarne pomoći za stanovništvo stradalo u potresu na Banovini. Jedan od budućih planova je uređenje prostorije Udruge, a predsjednik Ivan Levak je rekao kako vjeruje da će se i to uskoro realizirati.

- Odmah kad sam preuzela dužnost načelnice, počela sam aktivniju suradnju s Udrugom, saslušala sam njihove želje i prijedloge. Prvi nam je cilj bio sanacija poljskih puteva koji se 20 godina nisu sanirali na odgovarajući način. U toj akciji sudjeluju zajedno Općina i poljoprivrednici, a Općina je svoj dio dosad odradila, pa smo tako očistili puteve, pošišali grane drveća i učinili sve drugo što je bilo potrebno – rekla je načelnica Verica Vitković.

Načelnica je dodala kako je na skupštinu Udruge došla iz još jednog razloga. - Imamo planirana proračunska sredstva koja nisu dovoljno iskorištena, što znači da negdje postoji problem, odnosno da to možda nisu mjere koje su našim poljoprivrednicima potrebne. Svakako želim istaknuti i da je komasacija dosad bila provedena samo za naselja Zamlaka i Šemovec, a upravo sam dala prijavu kao kandidaturu da smo zainteresirani, naravno uz potporu sredstava Europske unije, da se provede komasacija i na ostalom dijelu poljoprivrednih površina naše općine – rekla je načelnica.

Komentari