najavljeni nadolazeći događaji

Održana skupština Udruge vinara i vinogradara sveti Martin Cestica

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.01.2018. 08:36

Zadnja izmjena: 15.01.2018. 08:37

U dvorani DVD-a Križovljan Cestica u subotu je održana redovita izvještajna skupština Udruge vinara i vinogradara sveti Martin Cestica koja djeluje od 1996. godine.

Na sjednici se osim izvješća o radu u protekloj godini razgovaralo i o planu rada za tekuću godinu u kojoj će se održati manifestacije Vincekovo, Klampotic, i degustacija mladih vina – Martinje, a organizirat će se i drugo ocjenjivanje vina, stručna predavanja i posjet jednom od vinorodnih područja.

Uz članove Udruge Sveti Martin Cestica sjednici skupštine prisustvovalo je i dvadesetak predstavnika ostalih cestičkih udruga te predsjednik Općinskog Vijeća Općine Cestica Darko Majhen i načelnik Mirko Korotaj koji je rukovodstvu Udruga čestitao na različitim aktivnostima, a što je za posljedicu imalo podizanje kvalitete vina te očuvanje običaja vezanih uz obradu vinograda i dozrijevanje i njegu vina.

Načelnik Korotaj naglasio je da će Općina Cestica i nadalje pomagati rad Udruge i njezinih aktivnosti na promicanju kvalitete vina i s time povezanih običaja za travanj mjesec najavio natječaja za poljoprivrednike na koje se mogu javiti i vinogradari.
 

Komentari