Dan općine bednja

Foto - Svečana sjednica Općine Bednja: Poljak o žičari, autokampu u Trakošćanu i brzoj cesti

Isto tako, Poljak je najavio i biciklističke staze u vrijednosti 300 tisuća eura, ali i Autokamp u Trakošćanu vrijedan pola milijuna eura za koji je u tijeku ishođenje građevinske dozvole i priprema prijave na natječaj, čiju će atraktivnost dodatno povećati i Žičara koja će ga spajati s Ravnom gorom...
Objavljeno: 10.05.2023. 20:41

Zadnja izmjena: 10.05.2023. 20:41

Foto: Boris Matijašec

Povodom Dana Općine Bednja te 30. obljetnice osnutka Općine danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj se načelnik Damir Poljak osvrnuo na odrađene, ali i planirane projekte.

Poljak je tako istaknuo sanaciju nerazvrstanih cesta i vodotoka, današnje otvorenje trgova u Cvetlinu i Vrbnu, novu park šetnicu i energetsku obnovu općinske zgrade te izgradnju fontane u centru Bednje koja je u tijeku. Isto tako, Poljak je najavio i biciklističke staze u vrijednosti 300 tisuća eura, ali i Autokamp u Trakošćanu vrijedan pola milijuna eura za koji je u tijeku ishođenje građevinske dozvole i priprema prijave na natječaj, čiju će atraktivnost dodatno povećati i Žičara koja će ga spajati s Ravnom gorom.

- Netko je nekada rekao "Čineći pravedna djela nastaje pravedan čovjek, čineći umjerena djela nastaje umjeren čovjek, a čovjek bez djela, teško može postati dobar". Nada je san budnog čovjeka, a mi u Bednji smo jednostavno takvi. Puno toga bilo je san. Svijest o izvorima svoje religiozne i kulturalne tradicije zadržala je ljude u ovom prekrasnom dijelu Hrvatske, a mi smo tu trenutno u poziciji da taj život učinimo što boljim i kvalitetnijim. Vodimo se doktrinom retribucije: Bog srazmjerno nagrađuje dobro, a kažnjava zlo - rekao je Poljak.

Brza cesta

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, varaždinski župan Anđelko Stričak istaknuo je kako županijske ustanove na području Općine Bednja realiziraju čitav niz investicija, poput danas otvorenih trgova, ali i brze ceste.

- To su mjesta gdje se ljudi druže i vesele i upravo to želim i mještanima tih naselja, da se što više druže i vesele. Valja napomenuti i niz investicija na širom ivanečkom području, kao što je izgradnja brze ceste od Varaždina do Ivanca, odnosno do Lepoglave. Na taj način ćemo ovaj prelijepi kraj bogat prirodnim i kulturnim ljepotama približiti svijetu - rekao je Stričak.

Komentari