povodom dana grada

FOTO: Održana svečana sjednica u Toplicama - gradonačelnica poručuje kako će vratiti stari sjaj tom ''usnulom gradu''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.08.2017. 11:43

Zadnja izmjena: 12.08.2017. 13:19

Jučer se svečanom sjednicom u Varaždinskim Toplicama proslavio Dan grada. Predsjednik Gradskog vijeća Franjo Prstec i gradonačelnica Dragica Ratković dočekali su brojne goste.

Među uzvanicima su bili Anđelko Stričak, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, varaždinski župan Radimir Čačić, kao i njegov zamjenik Robert Vugrin. Među gostima su bili i gradonačelnici i načelnici gradova i općina Varaždinske županije.

Posebno nadahnuta u svom govoru bila je gradonačelnica Dragica Ratković. Za razliku od velike većine sličnih okupljanja, kada se naglasak stavlja na brojke i dosad učinjeno, kao i buduće planove, gradonačelnica Ratković odlučila je pričati, kako je samo istaknula - o gradu kojeg voli cijelim srcem.

- Želim vam pričati o gradu koji je davno, davno izgubio svoj sjaj, koji je zaspao u svojoj ljepoti i koji čeka da ga probudimo iz sna, da ga vratimo na mjesto koje mu pripada, tamo gdje je sjajio poput najdivnijeg i najsjajnijeg bisera. Želimo oživjeti stari duh Varaždinskih Toplica. Ona ista čarolija koja već stoljećima traje i traje, koja nikada nije iščezla, samo se malo sakrila – istaknula je gradonačelnica Ratković.

A obećanje da Topličanci neće ostati sami u svojim nastojanjima, stiglo je s najviših adresa, Varaždinske županija i Vlade RH.

- Varaždinske Toplice su najpotentniji dio sjeverne Hrvatske, koji se još do sada nije u potpunosti realizirao. Jedinstveno lječilište nadmašuje čak i nacionalne okvire, ono posjeduje europsku dimenziju, koju napokon moramo znati iskoristiti – poručio je varaždinski župan Radimir Čačić.

Po završetku sjednice uzvanici su se pridružili brojnim šetačima na gradskim ulicama

Komentari