ugodno druženje

Održana tradicionalna Umirovljenička Kajkavijada, ove godine u Breznici

Objavljeno: 16.03.2024. 19:17

Zadnja izmjena: 16.03.2024. 19:17

Redovito svake godine Savez Udruga Umirovljenika i Starijih Osoba Varaždinske Županije organizira Umirovljeničku Kajkavijadu. Ova je bila osma po redu a domaćin je bila Udruga Umirovljenika Prigorćica iz općine Breznica.

Domaćin je uvijek druga udruga te se na taj način obilazi cijela županija družeći se uz "KAJ". Pokrovitelj ovogodišnje Kajkavijade bio je župan Anđelko Stričak, a iz svake je udruge bilo prisutno po pet osoba. Ovogodišnja tema bila je poezija i recitali na kajkavštini.

U sat vremena izredalo se na pozornici devet umirovljenika iz različitih udruga koji su čitali po dvije svoje pjesme: Božo Mesek iz Sračinca-Svibovca, Lidija Mikac iz Malog Bukovca, Katarina Sakač iz Ljubešćice, iz Novog Marofa Josip Štefan i Dragica Međeral, iz Jalžabeta Marica Bajs, iz Petrijanca Marica Flegar, iz Velikog Bukovca Ana Triplat te iz Martijanca Milkica Pajtak.

- Milkica Pajtak nikada nije stavila na papir nijednu svoju pjesmu već ih, iako u poznim godinama, svaku zna napamet, a ima ih mnogo te su sve sastavnice njezina života. Kako ti njezini biseri ne bi nestali njezinim odlaskom a ona ne piše, Savez joj je poklonio diktafon kako bi sve snimila, a mi ćemo se potruditi da to stavimo na papir - naveli su.

Komentari