grad lepoglava

Održana Univerzalna sportska škola u Dječjem vrtiću Lepoglava

Objavljeno: 11.10.2022. 18:27

Zadnja izmjena: 11.10.2022. 18:27

U Dječjem vrtiću Lepoglava u okviru projekta "Unaprjeđenje usluga za djecu" provodi se Univerzalna sportska škola koja uključuje vježbanje, odnosno sportske aktivnosti koje su tako postale dio vrtićkog programskog sadržaja.

Projekt se provodi program Univerzalne sportske škole, financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Program je usmjeren na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece i predstavlja temelj za stvaranje budućih vrhunskih športaša. Cilj Univerzalne sportske škole je poticati višestrani psihosomatski razvoj djece te kod djece razviti zdravstvenu kulturu u svrhu očuvanja i unapređenja zdravlja, stvoriti naviku svakodnevnog tjelesnog vježbanja te razvijati motoričke i funkcionalne sposobnosti.

- Uređenjem i izgradnjom vrtićkih prostora osigurali smo dostatne kapacitete zahvaljujući kojima u Gradu Lepoglavi nema liste čekanja za upis djece u vrtić. No, vrtić ne čine samo zidovi već su potrebni odgojno-obrazovni sadržaji. Jedan takav pokrenuli smo u okviru Univerzalne sportske škole omogućivši djeci da se pod stručnim vodstvom bave sportskim aktivnostima koje ne samo da utječu na razvoj tjelesnih već i drugih vještina. Ujedno, sport je važan za zdravlje djece - rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Komentari