varaždinska županija

Održana završna konferencija projekta 'Užina za sve IV', evo što je rečeno

Objavljeno: 26.05.2022. 14:29

Zadnja izmjena: 26.05.2022. 14:29

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je završna konferencija projekta "Užina za sve IV (školska godina 2021./2022.), a putem tog EU projekta  je u 33 osnovne škole Varaždinske županije osiguran besplatan školski obrok za učenike u riziku od siromaštva.

Nositelj projekta je Varaždinska županija, a partneri su sve osnovne škole čiji je Županija osnivač. Projekt je još u svibnju 2021. godine prijavljen na poziv Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a krajem kolovoza odobren je maksimalan iznos bespovratnih sredstava, 999 tisuća kuna iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i iz državnog proračuna.

Završnoj konferenciji nazočili su i zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, Andrea Holi iz Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije, kao i Romana Kranjčić iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport.

- Osigurati besplatan obrok djetetu nije važno samo iz razloga same prehrane, ono je važno jer na taj način ulažemo u zdravlje i socijalizaciju i poboljšavamo dječje obrazovne ishode. S gotovo milijun kuna dobivenih bespovratnih sredstava kroz projekt prehrana je u ovoj školskoj godini bila osigurana za 994 učenika iz 33 osnovne škole. Uz to, Varaždinska županija je u proračunu za ovu godinu izdvojila još dodatnih dva milijuna kuna za prehranu 1912 učenika koji su zadovoljili kriterij: ostvareno pravo na dječji doplatak - rekla je Zagorec.

Komentari