grad ludbreg

Održana završna konferencija projekta 'Zaželi' u Ludbregu, evo svih detalja

Objavljeno: 27.07.2023. 13:28

Zadnja izmjena: 27.07.2023. 13:28

Današnjom konferencijom u Centru za kulturu i informiranje završila je provedba projekta "Zaželi - faza III - pomažemo sebi, pomažemo drugima".

Projekt je u proteklih šest mjeseci provelo Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg uz partnere Grad Ludbreg ,općine Martijanec, Sveti Đurđ, Mali i Veliki Bukovec, HZZO- ispostavu Ludbreg te Zavoda za socijalnu skrb Ludbreg. Projekt je u stopostotnom intenzitetu od 128.143 eura financiran iz EU fondova. Na području Grada Ludbrega o potrebitima je tako brinulo šest gerontodomaćica, na području općina Martijanec, Sveti Đurđ i Mali Bukovec po četiri te u općini Veliki Bukovec dvije gerontodomaćice.

 - I ovog puta bili smo podrška i pomoć ljudima što se tiče ogrjeva, zdravstvenih usluga, odlazaka u trgovinu, osobe u potrebi nisu bile same, a osigurali smo i im psihološku podršku. 20 gerontodomaćica brinulo se u početnoj fazi projekta o 139 korisnik, kasnije ih je bilo i 169, što svjedoči o opravdanosti provedbe ovakvih projekata - rekla je ravnateljica GDCKL Mirjana Jerbić.

Što se tiče nove faze projekta "Zaželi", dodaje, ona bi trebala trajati tri godine, a javni poziv trebao bi biti 21. kolovoza, prijave na projekt 11. rujna, a početak provedbe najkasnije početkom iduće godine.

- Postoje naznake da bi u novoj fazi mogli biti i gerontodomaćini što nas posebno veseli. U razdoblju kad projekt neće biti u provedbi svim našim korisnicima pružit ćemo potrebnu pomoć, psihološku podršku, pomoć kod nabave hrane i prijevoz do ključnih institucija - zaključuje Jerbić.

Komentari