grad varaždin

Održana završna radionica u sklopu projekta 'TalentMagnet'

Objavljeno: 14.11.2022. 12:59

Zadnja izmjena: 14.11.2022. 12:59

U palači Herzer održana je završna radionica Projekta u organizaciji Razvojne agencije Sjever - DAN na kojoj su sudjelovali mladi grada Varaždina te predstavnici institucija i organizacija koje su od prvog dana uključene u Projekt.

TalentMagnet - Improved Institutional Capacities and New Multilevel Governance for Talent Attraction and Retention in the Danube Region je projekt koji se bavi velikim društvenim (demografskim i tržište rada) izazovima nastalima zbog migracije visokoobrazovanih mladih, prvenstveno iz malih i srednjih gradova u dunavskoj regiji. Ovaj projekt ima za cilj definiranje rješenja kojima bi se poboljšalo upravljanje na više razina putem praktičnih alata za privlačenje i zadržavanje talenata koji su prilagođeni specifičnim potrebama.

Cilj današnje radionice je kako naučeno i primijeniti te prezentirati prikupljena znanja, inovativnost i kreativnost mladih ljudi Gradu Varaždinu kao jedinici lokalne samouprave, u svrhu poboljšanja života mladih u gradu, a time i sprječavanja njihovog odlaska. Na završnoj radionici u ime Grada sudjelovala je pročelnica Slađana Miočić koja je naglasila kako je svaki projekt koji osvješćuje pitanje mladih talenata, pitanje migracije mladih i povratka mladih u svoje gradove nakon obrazovanja u inozemstvu, od iznimne važnosti pa tako i projekt TalentMagnet.

- Projekti poput TalentMagneta omogućavaju Gradu, gradskoj upravi prepoznavanje mladih, talentiranih osoba koje imaju nove, svježe ideje i talente te se upravo spajanjem energije mladih  i njihovih ideja s iskustvima osoba koje imaju već poprilično životnog i radnog iskustva iza sebe, dolazi do najboljih rezultata i najboljih rješenja za zajednicu - rekla je.

Komentari