u Donjem Ladanju

Održana pokazna vatrogasna vježba na prostoru športsko-rekreacijskog centra Iva

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.11.2019. 14:10

Zadnja izmjena: 12.11.2019. 14:12

Ne bi li se predstavilo zajedničko djelovanje dobrovoljnih vatrogasaca s područja Općine Maruševec i nove vatrogasne opreme i vozila kojom raspolažu vatrogasne postrojbe, u subotu je održana pokazna vatrogasna vježba na prostoru športsko-rekreacijskog centra Iva u Donjem Ladanju.

Vježbu je organizirala Vatrogasna zajednica Općine Maruševec, prema elaboratu kojeg je sastavio vatrogasni časnik Filip Vrbanec. Kroz vježbu, sudionici su građanima prikazali mogućnosti i spremnost vatrogasaca u zajedničkom djelovanju gašenja većih požara gospodarskih objekata, mogućnosti snabdijevanja vodom iz hidrantske mreže više vozila u dužem vremenskom periodu, gašenje požara otvorenog prostora relejnom dobavom vode, kao i gašenje požara osobnog vozila, te uzbunjivanje i provjera sustava radio i telefonskih veza.

Vježbu su koordinirali predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Zdravko Kukec, vatrogasni časnik prve klase, zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Armin Varga, viši vatrogasni časnik prve klase te zapovjednici DVD-ova Maruševec i Donje Ladanje Adrian Matijašec i Vladimir Križnjak, vatrogasni časnici.

U vježbi je sudjelovalo ukupno 22 vatrogasca, 12 iz DVD-a Donje Ladanje i 10 vatrogasaca iz DVD-a Maruševec. Vježbu su pratili i načelnik Damir Šprem s vijećnicima Općinskog vijeća Marijanom Fatigom i Željkom Krobotom, kao i predsjednici DVD-ova Maruševec i Donje Ladanje, Renato Podbojec i Matija Peharda.

Po završetku vježbe smotru vatrogasnih postrojbi izvršio je načelnik Šprem, čestitavši pritom vatrogascima na dobro odrađenoj vježbi. Vježbu je pozitivno ocijenio zamjenik Županijskog vatrogasnog zapovjednika, viši vatrogasni časnik Ivan Putarek.

Komentari