jubilarno deseto natjecanje

Održano 10. Kup Nove Vesi – natjecanje vatrogasaca zaprežnim špricam

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.07.2019. 08:25

Zadnja izmjena: 17.07.2019. 08:28

U nedjelju je u Novoj Vesi Petrijanečkoj održano jubilarno, deseto natjecanje vatrogasaca. Najprije su snage odmjerili najmlađi vatrogasci u kategoriji od 6 do 12 godina gdje je ukupno nastupilo deset ekipa, tri u ženskoj i sedam u muškoj kategoriji.

Najbolje male vatrogaskinje bile su one iz DVD-a Maruševec, drugo mjesto osvojile su članice DVD-a Donje Ladanje, a treće članice DVD-a Nova Ves. Prvo mjestu među dječacima osvojili su članovi DVD-a Gojanec, drugo DVD Gornje Vratno-1 a treće DVD Maruševec. Nakon što su najboljima podijeljeni pehari a svim sudionicima medalje, krenulo je i natjecanje odraslih koji su pokazali svoju vještinu i brzinu u gašenju starom zaprežnom špricom.

Prvo mjesto u ženskoj kategoriji pripalo je članicama domaćina DVD-a Nova Ves, drugo DVD-u Kuršanec a treće DVD-u Selnica. U muškoj konkurenciji najbolji su bili vatrogasci iz DVD-a Petrijanec, drugi članovi DVD-a Maruševec a treći članovi DVD-a Savska Ves. Uz društva iz Varaždinske i Međimurske županije, valjda istaknuti da su ove godine po prvi puta nastupili vatrogasci DVD-a Vrbanja iz Vukovarsko – srijemske županije.

Natjecanju su prisustvovali zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak koji je nagradio najmlađe vatrogasce prigodnim poklonima, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, izaslanik predsjednice Vijeća mjesnog odbora Nova Ves Roman Strelec te predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek.

Komentari