Jučer je za poljoprivredne proizvođače s područja općine Sračinec održano još jedno korisno predavanje. Osvrt na prošlu sezonu i sve važno o Pioneer sjemenu za sezonu koja je pred nama u ime tvrtke Pioneer održao je Saša Jerković.

Predstavnici Croatia osiguranja govorili su o mogućnosti osiguravanja poljoprivrednih usjeva, uz mogućnost korištenja subvencija u koje se ove godine uključuje i Općina Sračinec. Vrlo važne i stručne savjete poljoprivrednicima ispred Ministarstva poljoprivrede prenijele su viša stručna savjetnica Jelena Stipetić i stručna savjetnica Andreja Vukalović Pofuk .

U studenom mjesecu prošle godine, svima koji su podnijeli zahtjev, isplaćene su potpore ovisno o prijavljenim površinama u APPRRR-u, a na isti će se način isplatiti potpore i ove godine za proljetnu sjetvu. Ove će godine općina sufinancirati i osiguranje usjeva za gospodarstva koji ne koriste potpore EU u 50% -nom iznosu. U suradnji sa tvrtkom Colas osigurat će se kalcitno brašno za potrebe kalcifikacije tla, a i nadalje organizirat će se prikupljanje i zbrinjavanje otpadne ambalaže, koju Općina Sračinec u potpunosti financira. 

Ove godine po prvi put svi zainteresirani poljoprivrednici organizirano će posjetiti 22. Proljetni međunarodni sajam u Bjelovaru te Poljoprivredno prehrambeni sajam AGRA u Gornjoj Radgoni, a troškove prijevoza i ulaznica u cijelosti pokrit će Općina Sračinec. Sve ove aktivnosti vrijedno koordinira općinska vijećnica Miljenka Križnjak, kojoj treba zahvaliti na nesebičnoj pomoći poljoprivrednicima općine Sračinec.

Komentari

14.02.2019. 15:06h Zadnja izmjena: 14.02.2019. 15:10