Grad Varaždinske Toplice

Foto - Održano sedmo izdanje disc golf turnira 'Mars Springs'

Objavljeno: 06.03.2023. 12:00

Zadnja izmjena: 06.03.2023. 12:06

U subotu 4.ožujka 2023. godine održano se sedmo izdanje disc golf turnira Mars Springs, a organizator turnira je bio Varaždinski Disc golf klub Lagoda. Ovo natjecanje je ujedno bilo i prvo kolo Hrvatske disc golf lige u sezoni 2023., a sudjelovalo je 43 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije. 

U otvorenoj kategoriji MPO sudjelovalo je 9 igrača, a u borbi za pobjedu su do samog kraja bili članovi Disc golf kluba Varaždin – Aleksandar Sudžuković i Nino Đurak. Tek tri staze prije kraja natjecanja Sudžuković se uspio odvojiti od Đuraka te ubilježiti pobjedu sa ukupnih -15 bacanja u odnosu na par. Dinko Šimenc (Disc golf klub Lagoda, Varaždin) se odličnom igrom u drugoj rundi i postavljanjem novog rekorda terena od -9 (rejting runde 999) probio na 3. mjesto poretka.

U ženskoj otvorenoj kategoriji FPO sudjelovalo je šest igračica, a pobjedu je odnijela Ira Molnar Gorički (Flying disc klub Zagreb), sa rezultatom +8 u odnosu na par terena te dva bacanja prednosti ispred Danice Pajtak (DGK Varaždin). U ovoj kategoriji Ira i Danica su vodile neizvjesnu bitku koja se, također, odlučila na posljednje dvije staze turnira. Treće mjesto osvojila je Tina Šimenc (DGK Lagoda).

Osim u elitnim otvorenim kategorijama natjecanje se odvijalo i u tri niže kategorije prema standardu svjetskog udruženja igrača PDGA koje su otvorene za igrače oba spola – najvišoj crvenoj, nižoj zelenoj i najnižoj početničkoj ljubičastoj. U crvenoj kategoriji pobjedu je odnio Danijel Belančić (Flying disc klub Nova Gradiška), dok je u zelenoj kategoriji pobjedu odnio Hrvoje Potrebica (Varaždinske Toplice).

Natjecanje je započelo u 10:30 sati, dok se proglašenje pobjednika održalo u restoranu Vila Toplissa.

Komentari