Čak 165 sudionika

Održano županijsko natjecanje u informatici za osnovnoškolce i srednjoškolce

Varaždinska županija

Objavljeno: 04.03.2016. 09:25

Zadnja izmjena: 04.03.2016. 09:40

Foto: Ilustracija

U Varaždinskoj je županiji završeno je i županijsko natjecanje u informatici. U četiri kategorije natjecala su se 104 osnovnoškolca dok je znanje informatike 61 srednjoškolac pokazao u 5 kategorija.

U kategoriji “primjena algoritama” kod osnovnoškolaca je među učenicima petih razreda najbolji bio Emanuel Tukač iz OŠ Breznički Hum, među učenicima šestih razreda Viktor Pijanec iz OŠ Martijanec, među učenicima sedmih razreda Nikola Kušen iz OŠ I. K. Sakcinskog iz Ivanca, a među osmašima Marko Srpak iz varaždinske II. osnovne škole.

U kategoriji “LOGO” tri su učenika petog razreda imala identičan broj bodova. Tako su prvo mjesto podijelili Lukas Njegovec iz OŠ Trnovec, Vito Mudri iz VI. osnovne škole Varaždin i Luka Kolenko iz OŠ “Gustav Krklec” Maruševec. Među učenicima šestih razreda najbolji je bio Dino Škvarić iz OŠ Ante Starčevića Lepoglava, među učenicima sedmih razreda Luka Hrgarek iz OŠ “Gustav Krklec” iz Maruševca, dok je njegov školski kolega – Luka Varga bio najbolji među učenicima osmih razreda u istoj kategoriji.

Ivan Kovač iz OŠ Podrute pokazao je najviše znanja u kategoriji “Osnove informatike – osnovne škole”, dok su u kategoriji “Razvoj softvera” najbolje bile učenice OŠ Petrijanec – Melita Turščak i Laura Levanić.

Među srednjoškolcima, u kategoriji “Primjena algoritama – srednje škole” pobjednici u sva četiri razreda dolaze iz Prve gimnazije Varaždin: Stan Stanisavljević među učenicima prvih razreda, Filip Kuzminski među učenicima drugih razreda, Josip Kelava među učenicima trećih i Tomislav Gregurić među učenicima četvrtih razreda.

Mihael Rodek iz Srednje škole Ivanec pokazao je najviše znanja u kategoriji “Osnove informatike – srednje škole”, dok je Rea Novak iz Prve gimnazije Varaždin bila najbolja u kategoriji “Osnove informatike – prirodoslovno-matematičke gimnazije“. Šime Čavala iz Elektrostrojarske škole Varaždin bio je najbolji u kategoriji “Osnove informatike – strukovne škole”, a njegov školski kolega Timon Terić u kategoriji “Razvoj softvera – srednje škole”.

Komentari