Protiv Miljenka Ptičeka, bivšeg direktora Parkova i Aquacityja, okončana je istraga i čeka se podizanje optužnice, doznajemo na Županijskom sudu u Varaždinu.

Bivši direktor Parkova Miljenko Ptiček uhićen je 23. prosinca 2010. godine, zbog sumnje da je počinio osamdesetak kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave.

Sumnjiči ga se, među ostalim, da je u vremenu od lipnja 2005. do lipnja 2008. godine naveo direktora jedne tvrtke da izradi i ispostavi deset fiktivnih računa Parkovima za poslove koji uopće nisu obavljeni, a nakon plaćanja tih računa Ptiček je za sebe uzeo 90 posto iznosa svakog računa te si na taj način priskrbio oko 250 tisuća kuna.

Sumnja se i da je Ptiček od direktora iste tvrtke zatražio da mu isplaćuje novac u visini od 10 posto od iznosa svakog pojedinog plaćenog računa te tvrtke za obavljene usluge, što je ovaj i činio te mu predao “na ruke” ukupno oko 75 tisuća kuna.

Sumnja se i da je Ptiček sebi i drugima pribavio protupravnu korist na način da je račune više fizičkih osoba za robu kupljenu u prodajnom objektu Parkova ispostavljao na naplatu gradu Varaždinu prikazujući tu robu kao sredstva koja su utrošena za održavanje zelenih površina grada Varaždina.

Istraga protiv Ptičeka proširena je i na kaznena djela koja je počinio kao direktor gradske tvrtke Aquacity, u kojima je, kako je svojedobno izvijestila policija, tu tvrtku u razdoblju od 2008. do 2010. godine oštetio za najmanje 65 tisuća kuna.

Ptiček je u pritvoru bio četiri mjeseca, a iz njega je pušten u travnju prošle godine.

>> VIŠE PROČITAJTE U VARAŽDINSKOM TJEDNIKU <<

Komentari

06.09.2012. 12:41h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: eVarazdin.hr