U županijskoj palači

Okrugli stol o ovisnostima u organizaciji Društva osoba s invaliditetom Varaždin

Objavljeno: 23.11.2023. 09:44

Zadnja izmjena: 23.11.2023. 09:44

'Nastavimo se educirati o opasnostima ovisnosti za osobe s invaliditetom i njihove obitelji' bio je naziv okruglog stola koje je u Županijskoj palači u Varaždinu organiziralo Društvo osoba s invaliditetom Varaždin.

Događanje je organizirano povodom završetka istoimenog projekta, koji je financijski podržala Zaklada za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael.  

- Ovaj događaj posvećen je osvještavanju problema s kojima se osobe s invaliditetom susreću te istraživanju povezanosti između invaliditeta te problema ovisnosti unutar obitelj. Bila je ovo prilika za razgovor te razmjenu iskustava – istaknuo je predsjednik Društva Ivan Vujec.

Na okruglom stolu sudjelovali stručnjaci iz područja ovisnosti te osobe s invaliditetom koje su podijelile vlastita iskustva. Čestitke na uspješno pripremljenom i realiziranom projektu Društvu osoba s invaliditetom Varaždin je u osobno ime te u ime župana Anđelka Stričaka uputila Spomenka Kiđemet-Piskač, predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije. Uz nju, čestitke su uputili i Vjeran Rožić iz Zaklade za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael" te Dražen Krtanjek iz Koordinacije za ljudska prava Varaždinske županije.

Komentari