i građani rekli što misle

OKRUGLI STOL Rušenje Dravske šume ili ne? Sadržaji, planovi - što nas ustvari očekuje projektom "Živjeti z Dravom?

Objavljeno: 17.11.2016. 19:38

Zadnja izmjena: 17.11.2016. 20:02

Foto: Sonja Ognjenović

Kao što smo i najavili, održan je okrugli stol o projektu "Živjeti z Dravom", a na kojem su i građani dobili priliku reći što misle o samom projektu. Bio je tamo gradonačelnik Habuš, s kojim smo već pričali o projektu, a planove o realizaciji je iznio dr.sc. Miroslav Benko sa Hrvatskog šumarskog instituta.

Neki su građani bili zabrinuti za Dravsku šumu, odnosno njeno rušenje za potrebe projekta. Ipak, Benko je kazao kako za tim nema potrebe.

- Neće se ništa rušiti ni graditi, nikakva parkirališta ili slično. Dravka šuma je zaštićena, ali neke staze koje su služile za šetnju su neprohodne i izgledaju kao džungla.  Šuma bi se trebala samo "prozračiti" da bude prohodnija - objasnio je.

PROJEKT Z-DRAVOM: Hoće li Varaždinci opet provoditi vikende uz Dravu?

Na okrugli stol došli su brojni građani, a među njima i već postojeći korisnici sadržaja na Dravi, kao npr. predsjednici sportskih klubova koji postojeće prostore  već i koriste.

Benko je napomenuo i to da hotel Turist, u čijem su vlasništvu stari gradski bazeni, nije zainteresiran za njihovu obnovu, no podjsetimo kako je Habuš na konferenciji za medije, održanoj u ponedjeljak kazao kako je Grad zainteresiran da otkupi taj prostor. Tu se nameće i pitanje što se tamo namjerava učiniti, ali i što to znači za varaždinski rafting klub koji koristi taj prostor.

Benko je predstavio i ostatak projekta, a za postojeće sadržaje je kazao kako bi se trebali dodatno i povećati, kao i aktivnosti postojećih sportskih klubova.

Između ostalog treba se urediti poučna staza, "adrenalinski park", dječje igralište, urediti staza, igralište za odbojku na pijesku i brojni drugi sadržaji. 

Podsjetimo, nedavno smo gradonačelniku postavili i pitanje kako kuloari "šuškaju" o tome da mu je projekt Z Dravom "backup" plan, ako izgubi izbore i da si ustvari "traži posao"... Odgovor na to nam je dao u intervjuu...

 

 

Komentari