STOLNI TENIS

Olimpijci i kompletna "krema" hrvatskog stolnog tenisa u Varaždinu na PH

Objavljeno: 26.02.2020. 19:50

Zadnja izmjena: 26.02.2020. 19:54

U Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin tijekom tri dana održat će se Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu u pojedinačnoj konkurenciji, parovima i mješovitim parovima. Od petka, 28. veljače do nedjelje, 1. ožujka u Varaždinu bi se, u organizaciji STK Starr, trebali okupiti najbolji hrvatski stolnotenisači i stolnotenisačice. 
Andrej Gaćina, brani naslov, a do sada ih u svojoj kolekciji ima već osam. Ako sve bude prrema očekivanjima glavni konkurent za naslov trebao bi mu biti sve bolji Tomislav Pucar, koji ga je čak i pretekao na svjetskoj rang listi. U krugu konkurenata za odličja još će biti Tomislav Frane, Filip Zeljko, Filip Čipin, Ivor Ban, Luka Martinek, Tomislav Kolarek, Miho Simović i Ronald Ređep itd.

Olimpijci u Varaždinu


U svakom slučaju varaždinski ljubitelji stolnog tenisa imat će priliku vidjeti kompletnu mušku reprezentaciju, koja su izborile Olimpijske igre u Tokiju.


U ženskoj konkurenciji situacija je možda i još neizvjesnija. Petra Petek je već dvije godine prvakinja i to dvostruka, ukupno je četiri puta osvojila pojedinačni naslov, no igračica STK Varaždin zbog ozljede u posljednje vrijeme nije u najboljoj formi.
Andrea Pavlović je lani igrala tri finala, na kraju je uzela zlato u mješovitim parovima. Sun Jiayi će u Varaždinu po pvi put nastupiti na državnom, Mateja Jeger je najbolja rangirana igračica na svjetskoj rang listi, a tu je i cijeli niz igračica koje su pune motiva poput Ivane Tubikanec, Ivane Malobabić, Ide Jazbec, Dorine Srebrnjak, Hane Arapović itd.

Raspored natjecanja


U petak se igraju pojedinačne kvalifikacije, od 12 sati igraju stolnotenisači, dok su stolnotenisačice na rasporedu od 18 sati.

U subotu program kreće od 10 sati, a pojedinačna šesnaestina finala i osmina finala su od 17.30.

U nedjelju program kreće od 11 sati, a finala su na rasporedu od 15 sati.

Prošlogodišnji poredak
Seniori
Pojedinačno: 1. Gaćina, 2. Pucar, 3. Kolarek i Zeljko F.
Parovi: 1. Ban/Martinek L., 2. Japec/Simović, 3. Ređep/Kolarek i Mijatović/Zeljko I.

Seniorke
Pojedinačno: 1. Petek, 2. Pavlović, 3. Jeger i Cakol
Parovi: 1. Malobabić/Petek, 2. Tubikanec/Pavlović, 3. Jeger/Srebrnjak i Cakol/Jazbec

Mješoviti parovi: 1. Ban/Pavlović, 2. Fučec/Jeger, 3. Zovko/Tubikanec i Martinek L./Cakol

Komentari