HGK VARAŽDIN

Online sastanak gospodarstvenika s članovima Stožera Civilne zaštite Varaždinske županije

Objavljeno: 25.11.2020. 19:50

Zadnja izmjena: 25.11.2020. 19:53

Na inicijativu predsjednika HGK-ŽK Varaždin Dragutina Gložinića održan je online sastanak članova Gospodarskog vijeća HGK Varaždinske županije s načelnikom Županijskog stožera Civilne zaštite Varaždinske županije Robertom Vugrinom, ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marinom Bosiljom te voditeljicom Higijensko-epidemiološke djelatnosti pri ZZJZ Varaždinske županije Katicom Čusek Adamić. Sastanku je nazočila i direktorica Regionalnog ureda HUP-a Sanja Ostroški.

Na dnevnom redu sastanka bilo je opće stanje u Varaždinskoj županiji uzrokovano pandemijom koronavirusa, zatim stanje u gospodarstvu u tim uvjetima te mjere koje se očekuju, uz one već objavljene za cijelu državu i Varaždinsku županiju, u cilju minimiziranja posljedica pandemije. Načelnik Stožera CZ Vugrin iznio je podatke o zabrinjavajućim razmjerima pandemije u Varaždinskoj županiji. Rvanatelj Bosilj je, između ostalog izvijestio o pripremama za brza testiranja na COVID-19, koji će u ograničenim količinama sukladno ljudskim resursima ustanove moći komercijalno ponuditi i gospodarstvenicima.

Gospodarstvenici su u svojim izlaganjima iznijeli mišljenja da su već donesene mjere pomalo zakašnjele te da se u tvrtkama sprovode naložene protuepidemijske mjere. Smatraju da tvrtke nisu glavno mjesto širenja zaraze već se nastoji smjenskim radom i drugim mjerama smanjiti nepotrebne kontakte zaposlenika u tvrtkama. Jasno je da je pojava i intenzitet zaraze u tvrtkama posljedica ponašanja zaposlenika van radnog vremena. 

Na kraju sastanka je zaključeno da se podržavaju postojeće mjere Stožera Civilne zaštite i uvođenje komercijalnog testiranja putem brzih testova pri Zavoda za javno zdravstvo te da se od svih građana traži odgovorno ponašanje i pridržavanje protuepidemijskih mjera.

Komentari