odluka vlade

Opća bolnica Varaždin od ministarstva dobila 46,2 milijuna bespovratnih kuna

Objavljeno: 20.12.2022. 14:26

Zadnja izmjena: 20.12.2022. 14:26

Vlada je donijela odluke kojima će bolničkim ustanovama čiji su osnivači država ili županije dodijeliti bespovratna sredstva za podmirenje dijela obveza prema dobavljačima lijekova i medicinskog materijala.

Vlada je u tu svrhu osigurala preko milijardu kuna, a sredstva u vrijednosti od 46,2 milijuna kuna, što je najviše u Hrvatskoj, dodijelit će se i Općoj bolnici Varaždin. Tim će sredstvima varaždinska bolnica podmiriti dio svojih obveza što je, kako navode iz Bolnice, "preduvjet za daljnje poslovanje i kvalitetno obavljanje brige o pacijentima i pružanje zdravstvene skrbi".

- Znamo da su hrvatske bolnice godinama gomilale te dugove, a ovim odlukama Vlada je još jednom pokazala kako je glavni cilj ulaganje u kvalitetu zdravstvenog sustava što će biti omogućeno nakon što zatvorimo postojeće obveze. No, bez obzira na to, u krugu Opće bolnice Varaždin u tijeku su višemilijunski radovi koji će uskoro unaprijediti cijeli zdravstveni sustav u Varaždinskoj županiji jer su nam briga o pacijentima, njihovo zdravlje i uvjeti u kojima radi naš medicinski kadar prioriteti - rekao je ravnatelj Damir Poljak.

Komentari