stiglo prvih 100

Opća bolnica Varaždin zahvaljuje na donaciji vizira i tvrtci 3D porta

Objavljeno: 29.03.2020. 09:49

Zadnja izmjena: 29.03.2020. 09:50

U vrijeme borbe s pandemijom koronavirusa, kada je medicinsko osoblje u svom svakodnevnom, kontinuiranom radu prvo izloženo, tvrtke iz Varaždinske županije odlučile su pomoći Općoj bolnici Varaždin donacijama zaštitnih vizira.

Jedna od tvrtki je „3D porta“ Vlade Severa, koji ima dvostruki razlog za pomoć. Jedan je solidarnost u trenucima krize, a drugi je osobne naravi jer je zbog dobroćudnog tumora na mozgu bio pacijent u Općoj bolnici Varaždin, operiran od ravnatelja bolnice Nenada Kudelića.

– Odlučili smo pomoći 3D printanjem zaštitnih vizira za medicinsko osoblje. U planu je isporučiti varaždinskoj bolnici prvih 100 vizira, a onda nastaviti po potrebi, koliko bude trebalo. Unaprijedili smo im dizajn, mogu se nositi cijeli dan, ne smetaju za naočale. U nedjelju ide prvih 20-ak komada, a onda možemo eventualno poboljšati, u hodu riješiti poboljšanja dizajna. Pozivam i ostale koji se na ovakav način mogu priključiti, printanjem. Mi im možemo poslati model tako da ne moraju sami kretati od početka – poručio je Sever koji napominje da je ovo tek početak suradnje s varaždinskom bolnicom s kojom žele nastaviti surađivati nakon ove krize. Sada, u ovoj situaciji, bit će to pomoć na ovaj način, donacijom zaštitnih vizira.

Komentari