prijem za roditelje

Općina Bednja dodijelila naknade roditeljima 14 novorođenih beba

Objavljeno: 11.12.2022. 09:07

Zadnja izmjena: 11.12.2022. 09:07

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak priredio je prijem za roditelje 14 novorođenih beba te roditelje djece s teškoćama u razvoju.

Općina svoje stanovnike prati od najmanjih nogu, pa tako s ciljem sprječavanja demografske depopulacije i poticanja pozitivnih demografskih trendova roditeljima novorođene djece dodjeljuje novčanu naknadu u iznosu od 2.000 kuna.

-Novčane naknade za roditelje novorođenih samo su dio mjera koje provodimo kako bismo zadržali naše stanovnike i spriječili daljnje iseljavanje. U prilog tome ide i jedan od najznačajnijih i najvećih projekata u povijesti naše Općine, naš Dječji vrtić Zibeljko koji je nedavno proslavio svoj 2. rođendan. To je kapitalna investicija za daljnji razvoj Općine Bednja zahvaljujući čijoj smo realizaciji našim najmlađim mještanima osigurali najbolje uvjete za predškolski odgoj i obrazovanje. Ljudi, a posebno mladi u fokusu su naše politike – rekao je načelnik Poljak.

Općina Bednja u svom je proračunu za ove potpore osigurala 28.000 kuna, a ove su godine na njezinom području rođene ukupno 24 bebe.

Uz naknade za novorođenčad, Općina je i ove godine već tradicionalno dodijelila po 500 kuna roditeljima djece s teškoćama u razvoju. Riječ je, naglašava načelnik Poljak, o mjeri kojom im nastoje olakšati i uljepšati nadolazeće blagdane zbog velikih troškova s kojima se suočavaju

Komentari