u zank dobre suradnje

Općina Bednja i ove godine nastavlja pomagati članovima Udruge pčelara Čmalico

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.06.2020. 14:39

Zadnja izmjena: 01.06.2020. 14:40

Općina Bednja i ove godine nastavlja pomagati članovima Udruge pčelara Čmalico iz Bednje. Načelnik Bednje Damir Poljak proteklih se dana sastao s vodstvom udruge te joj, u znak dobre suradnje i poticanja daljnjeg rada, donirao mjerače (za mjerenje vlage, prinosa i sl.).

Sastanak je upriličen kod poznatog pčelara Mihalja Cara, a uz predsjednika udruge Danijela Godinića i tajnika Milana Vukovskog te još neke članove, nazočio mu je i predsjednik Općinskog vijeća Bednje Vladimir Kramarić.

Zahvaljujući načelniku na dobrodošloj opremi, pčelari su informirali goste o problemima koje im pričinjava loša pčelarska godina.

Kako bi im se pomoglo u očuvanju matičnog pčelarskog stada, načelnik je najavio da će im Općina Bednja i ove godine – kao i lani - donirati šećer za prihranu pčela.

Podsjećamo, prošle godine je pčelarima donirano 5 tona kristalnog šećera, a na javni poziv Općine mogli su se javiti isključivo članovi Čmalice, i to oni čiji su pčelinjaci smješteni na administrativnom području općine Bednja i koji su upisani u registar Hrvatskog pčelarskog saveza. A tako će biti i ove godine, najavljuje načelnik D. Poljak.

Komentari