općina bednja

Općina Bednja kreće s asfaltiranjem nerazvrstanih cesta

Objavljeno: 01.03.2024. 17:47

Zadnja izmjena: 01.03.2024. 17:47

Općina Bednja je pripremila i prijavila još jedan projekt te su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u Općinu ponovno stigla značajna sredstva za unapređenje prometne infrastrukture.

Naime, Općini je odobreno 274.880,13 eura za sanaciju, odnosno asfaltiranje nerazvrstanih cesta, za što je općinski načelnik Damir Poljak ovih dana potpisao ugovor s izvođačem radova, PZC-om Varaždin d.d. Ukupna vrijednost radova iznosi 305.159,79 eura.

Ugovoreni su radovi na dionicama: Baškaji - Flegari, Grabari - Samboli, Mohenski, Mali Gorenec (Križi - Hrupi - Delimari), Benkovec - Pravice, Benkovec - Dubovečaki, Hlevnjaki - Vrhovski, Prebukovje - Brezovnjak, Majceni - Keglevići - Vuki, Bistrović brijeg - Sekoli - Dretari, Brezni spoj Jesenje i Odvojak Škec.

- Ova financijska potpora od strane Vlade od iznimne je važnosti za našu općinu i ključna za nastavak unapređenja kvalitete prometne infrastrukture. Riječ je o velikim sredstvima koja će nam pomoći u obnovi i modernizaciji nerazvrstanih cesta, što će donijeti brojne koristi za naše mještane. Na taj će se način povećati sigurnost u prometu, ali i prometovanje učiniti lakšim i ugodnijim - rekao je Poljak.

Komentari