'sigurno okruženje'

Općina Bednja ostvarila financijsku podršku za ulaganje u Dječji vrtić Zibeljko

Objavljeno: 05.06.2023. 18:25

Zadnja izmjena: 05.06.2023. 18:40

Općina Bednja kroz suradnju s nadležnim institucijama i angažmanom lokalne zajednice, ostvarila je financijsku podršku koja će omogućiti provođenje projekta ulaganja u objekt Dječjeg vrtića Zibeljko, a odobreni iznos sufinanciranja iznosi 22 616,97 eura, odnosno 170 407,56 kuna, doznajemo iz Općine Bednja.

U skladu s Programom podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini, državna tajnica za demografiju i mlade donijela je odluku o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene s ciljem Programa, a među gradovima i općinama kojima će programi biti sufinancirani je i Općina Bednja. Zadovoljstvo odobrenim projektom istaknuo je načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

- Ponovno smo se uspješno prijavili na državni poziv i tako osigurali značajna sredstva sufinanciranja za poboljšanje uvjeta u Dječjem vrtiću Zibeljko, koji je od velike važnosti za lokalnu zajednicu. Ovaj projekt, vrijedan više od 22 tisuće eura, ima za cilj osigurati sigurno okruženje i udobnost za djecu koja pohađaju vrtić te je u sklopu inicijative planirana izgradnja ograde oko vrtića i nadstrešnica koja će pružiti dodatnu zaštitu od nepovoljnih vremenskih uvjeta. Ulaganje u obrazovanje i dobrobit djece uvijek je bio, i uvijek će biti prioritet - rekao je načelnik Poljak.

Komentari