USPJEŠNI PROJEKTI

Općina Bednja povukla 1,5 mil. kn iz EU socijalnog fonda - zaposlit će opet 14 žena starijih od 50 godina!

Objavljeno: 13.07.2020. 20:19

Zadnja izmjena: 13.07.2020. 20:20

Slijedom odluke o financiranju koju je objavilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Općina Bednja sa svojim je partnerima, općinom Vinica, te Zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb ostvarila ukupno 1.502.160,00 kuna bespovratne potpore iz Europskog socijalnog fonda za program zapošljavanja žena pod nazivom „Zaželi biti zaposlena žena“.

Administrativnu prijavu projekta napravila je Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije.

- Zaposlene žene brinut će se i nadalje za starije, bolesne i nemoćne osobe koje žive na području naše općine. I osobno sam zadovoljan ovim uspjehom pogotovo zato što je usmjeren izrazito socijalno, kako u pogledu teško zapošljivih skupina među koje, sasvim sigurno, ulaze žene starije od 50 godina, tako i u pogledu korisnika usluga kakvih je na području naše općine velik broj. Ovaj puta zadovoljstvo je još veće jer smo kao vodeći partner prijavili ovaj projekt na temelju pozitivnog iskustva s našim gerontodomaćicama i korisnicima njihovih usluga, izjavio je načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Program traje 18 mjeseci, a prvih šest mjeseci predviđeno je za administrativnu pripremu, edukaciju i osposobljavanje žena.

Komentari