općina bednja

Općina Bednja poziva udruge da prijave projekte i programe za financiranje

Objavljeno: 30.01.2024. 18:01

Zadnja izmjena: 30.01.2024. 18:02

Foto: Arhiva

Općina Bednja raspisala je Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga na području Općine Bednja u 2024. godini.

Riječ je o programima i projektima udruga od interesa za opće dobro, odnosno programima koje provode udruge koje svojim aktivnostima doprinose ispunjavanju ciljeva i prioriteta definiranih planskim dokumentima Općine Bednja, a koji se provode na području Općine. Po ovom Javnom pozivu u Proračunu Općine Bednja za 2024. godinu predviđeno je 41.400 eura. 

– Osim što ispunjavaju društvene potrebe naših mještana, udruge također doprinose razvoju i napretku Bednje. One promiču baštinu bednjanskoga kraja, kulturno stvaralaštvo, potiču razvoj turizma, sporta, obrazovanja i ostaloga, stoga im nastavljamo biti partner koji će im u tome pomoći. Potporama nastojimo olakšati provođenje projekata te zajedno stvarati bolju, za život kvalitetniju sredinu u kojoj će mještani svih dobnih skupina imati dostupan društveni sadržaj – rekao je načelnik Damir Poljak.

Rok za podnošenje prijava na Javni poziv je 8. ožujka 2024. godine, a detaljne informacije o Javnom pozivu dostupne su na službenoj internetskoj stranici Općine Bednja. Udruge, čiji su programi i projekti financirani u 2023. godini, obvezne su dostaviti izvješća o izvršenju projekta/programa za 2023.godinu sukladno Ugovoru o dodjeli financijskih sredstava najkasnije do 26. veljače 2024. godine.

Komentari