javni poziv

Općina Bednja za projekte i programe svojih udruga osigurala 122.000 kuna

Objavljeno: 19.01.2022. 19:31

Zadnja izmjena: 19.01.2022. 19:31

Općina Bednja će i ove godine financirati programe i projekte svojih udruga za što je u svom proračunu osigurala čak 122.000 kuna.

Riječ je o programima i projektima udruga koji su od interesa za opće dobro, a kako ističe načelnik Damir Poljak, Općina je oduvijek pridavala veliku pažnju civilnom društvu koje ispunjava društvene potrebe stanovnika.

- Općina Bednja oduvijek je podržavala rad svojih udruga, a tako će biti i dalje. Ovim potporama nastojimo im olakšati provođenje projekata kojima ostvaruju javne potrebe naših mještana te istovremeno pridonose razvoju i napretku naše Bednje – poručio je načelnik Poljak uz poziv udrugama na prijavu na javni poziv.

Prihvatljivi programi i projekti odnose se na zaštitu i promicanje baštine bednjanskog kraja, promicanje kulturnog stvaralaštva djece i mladih, poticanje kulturnog amaterizma, unaprjeđivanje kvalitete života i životnih vještina stanovnika, razvoj turizma, sport, obrazovanje, zaštitu okoliša te izgradnju kapaciteta i ostale djelatnosti udruga. Za svoje projekte udruge mogu dobiti do 4.000 kuna, dok je za programe moguće ostvariti do 15.000 kuna.

Rok za podnošenje prijava je 1. ožujka ove godine, a detaljnije informacije o javnom pozivu dostupne su na službenoj web stranici Općine Bednja.

Komentari