dan općine

Općina Beretinec organizirala pokaznu vježbu operativnih snaga sustava civilne zaštite

Objavljeno: 13.09.2022. 10:59

Zadnja izmjena: 13.09.2022. 11:18

Općina Beretinec u okviru obilježavanja svoga dana Općine organizirala je pokaznu vježbu operativnih snaga vlastitog sustava civilne zaštite.

Naime, sve veći broj različitih iznenadnih događaja u zemlji i svijetu, ali i sve strože zakonske obaveze, bili su povod ovoj godišnjoj provjeri spremnosti, tehničke opremljenosti i osposobljenosti pripadnika različitih sastavnica sustava civilne zaštite na području Općine Beretinec.

U središtu zbivanja simulirane intervencije bili su operativci DVD-a Beretinec, jedine vatrogasne postrojbe koja djeluje na području Općine, a njoj su se u odgovoru na eksploziju, požar i potrebu izvlačenja unesrećenih iz oštećenog objekta općinske zgrade pridružili predstavnici hitne medicinske službe, Gradskog društva crvenog križa Varaždin, Gorske službe spašavanja – Stanice Varaždin, policije te operativni komunikacijski centri različitih žurnih službi.

Općinski načelnik Nikola Žganec pohvalio je prikazani angažman svih sudionika vježbe, od vatrogasaca koji su jedina domicilna žurna služba na području same Općine Beretinec, do svih ostalih subjekata koji pridonose zaštiti i sigurnosti stanovništva.

- Naši vatrogasci još su jednom dokazali svoju spremnost i predočili koliko su važan kotačić u sustavu civilne zaštite, ali i ostale su službe pokazale da su spremne suočiti se s izazovima i problemima koje donose neželjene, nenadane situacije. Naši mještani mogu mirno spavati i osjećati se sigurno jer ukoliko slučajno dođe do neke nezgode, eksplozije ili požara, oni će biti tu u najkraćem roku i promptno sanirati situaciju – rekao je Žganec.

Komentari