općina beretinec

Općina Beretinec dodjeljuje potpore mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja

Objavljeno: 02.06.2022. 10:15

Zadnja izmjena: 02.06.2022. 10:15

Općina Beretinec objavljuje Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja na području Općine Beretinec  za 2022. godinu.

Kako navode iz Općine, prihvatljivi korisnici ovog Javnog poziva su fizičke osobe - državljani RH s prebivalištem na području Općine Beretinec, kao i strani državljani i osobe bez državljanstva koji su stalno nastanjeni na području Općine Beretinec te fizičke osobe koje imaju namjeru trajnog nastanjenja na području Općine Beretinec te koje s ciljem rješavanja svojeg stambenog pitanja grade, kupuju, rekonstruiraju i/ili adaptiraju stambeni objekt na području Općine Beretinec.

Prihvatljivi korisnici su fizičke osobe:

  • koji na dan 01. siječnja 2022. godine nisu stariji od 40 godina 
  • koji žive u bračnoj / izvanbračnoj zajednici, formalnom / neformalnom životnom partnerstvu
  • jednoroditeljske obitelji koju čine dijete odnosno djeca i jedan roditelj ili samohrani roditelj pod uvjetom da nemaju drugu useljivu kuću/stan u svom vlasništvu

Javnim pozivom predviđeno je sufinanciranje kupnje, gradnje te rekonstrukcije i/ili adaptacije stambenog objekta. Rok za dostavu zahtjeva za sufinanciranje počeo je 1. lipnja, a završava 31. prosinca 2022. godine ili objavom obavijesti o zatvaranju Javnog poziva zbog iskorištenja sredstava predviđenih za tu namjenu u Proračunu Općine.

Sve dodatne informacije dostupne su na stranicama Općine Beretinec, a za sva pitanja i nejasnoće obratite se u JUO Općine Beretinec putem elektroničke pošte: [email protected] ili na broj tel 042 731 880.

Komentari