općina beretinec

Općina Beretinec osigurala više od pola milijuna eura prihoda kroz projekte

Objavljeno: 28.08.2023. 08:36

Zadnja izmjena: 28.08.2023. 09:36

Općina Beretinec ove je godine ostvarila dodatni prihod od preko 506.278,60 eura kroz prijavljene projekte tijekom dvogodišnjeg razdoblja unutar javnih poziva i natječaja.

Kako je rekao načelnik Nikola Žganec, između ostalog, trenutno je u tijeku "Projekt izgradnje sustava javne rasvjete" prijavljen Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, čija ukupna vrijednost iznosi 71.000 eura. Također, projekt "Izvanredno održavanje nerazvrstane ceste Prigorska ulica u naselju Ledinec", koji je prijavljen Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, ima vrijednost od 85.000 eura, a radovi uskoro kreću.

Nadalje, postupak javne nabave je u tijeku za projekt "Izgradnja obilježenih pješačkih prijelaza uz uređenje pristupnih površina za pješake u naselju Črešnjevo", čija ukupna vrijednost iznosi 34.112 eura, prijavljenog Ministarstvu unutarnjih poslova RH. Također, kroz LAG Sjeverozapad Općina sudjeluje u projektu izgradnje sportskog polivalentnog igrališta u naselju Beretinec, s investicijom u iznosu od 117.000 eura, a radovi su već u tijeku.

- U ovoj godini nastavljamo s postizanjem uspješnih rezultata u povlačenju sredstava iz različitih izvora, a tu je i novoosnovana Turistička zajednica Varaždinski bregi. Od sljedeće godine predložit ćemo po prvi puta uskrsnice, naručujemo radne knjige, sufinanciramo vrtiće, financiramo školu plivanja, nagrađujemo najuspješnije pojedince, organiziramo izlet za umirovljenike, darujemo djecu, socijalno ugrožene i starije-nemoćne osobe kroz razne programe, omogućujemo produženi boravak - rekao je Žganec.

Komentari