nova sredstva

Općina Beretinec ponovno uspješno povukla sredstva za još jedan projekt, evo o čemu se radi

Objavljeno: 28.06.2023. 14:02

Zadnja izmjena: 28.06.2023. 14:03

U Općini Beretinec uskoro počinju radovi na izgradnji obilježenih pješačkih prijelaza uz uređenje pristupnih površina za pješake. Radovi će se izvoditi na županijskoj cesti ŽC2063 u naselju Črešnjevo. Ukupna vrijednost projekta iznosi 34,1 tisuću eura.

Zahvaljujući kvalitetnoj projektnoj prijavi, kako ističu iz općinske uprave, u Općinu Beretinec ovih je dana stigla pozitivna ocjena Ministarstva unutarnjih poslova o sufinanciranju projekta i to s23,8 tisuća eura. Potpora je osigurana iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, a ovaj projekt je jedan od ukupno 45 odabranih.

Radovi će se izvoditi na dvije lokacije. U Zagorskoj ulici, primjerice, zasad nema pješačke staze s lijeve strane kolnika, kao ni osiguran prijelaz na drugu stranu, što je problem za stanovnike Ulice Vladimira Nazora i Zagorske ulice koji stanuju s te strane prometnice. Tamo će se ujedno postaviti i kamera za nadzor brzine na betonski stup koji osvjetljava pješački prijelaz.

- Nakon nedavnog projekta javne rasvjete, ovo je još jedan u nizu projekata Općine Beretinec koji je prepoznat na nacionalnoj razini. Općina Beretinec još je jednom dokazala da je uspješna u povlačenju sredstava iz vanjskih izvora financiranja. Ovdje se radi o vrlo važnom projektu kojim ćemo osigurati prometnu sigurnost naših mještana. Općina redovito ulaže u prometnu infrastrukturu i ovo je samo jedan od projekata kojim ćemo podići sigurnost na našim prometnicama – rekao je načelnik Općine Nikola Žganec.

Komentari